ماکرو ( اوراتوس ) - وبلاگ تخصصی ماهیان اکواریومی
سفارش تبلیغ
صبا ویژن
جویای دانش میان نادانان، همچون زنده در میان مردگان است . [پیامبر خدا صلی الله علیه و آله]
وبلاگ تخصصی ماهیان اکواریومی



سالهاست که ماهیان زیبا ، رنگارنگ و کوچکی از خانواده سیکلیده وارد تجارت آکوآریوم شده است. یکی از به نام ترین گونه های آن ماهی اوراتوس (مبونای طلایی ) است و همچنین ماهیانی که آنها را با نام کلی "ماکرو" می نامند .

مبونائ ها به طور کلی گیاه خوار بوده و از جلبکهایی که بر سطح سنگ ها رشد می کنند تغذیه می کنند. مبونا ها دارای انکوباسیون دهانی(بچه های خود را تا مدت حدودا" 14 تا 21 روز در دهانشان بزرگ می کنند و پرورش می دهند) می باشند .برای نگهداری ماهیانی چون مبونای طلایی ، باید آکواریومی با شرایط زیر بر پا نمود :

1 – دمای بین 25 تا 28 درجه سانتی گراد 2 – آب غیر اسیدی و p.H حدود 5/7 ، مواد افزایش دهنده p.H ، کاغذ پی اچ سنج و فیلتر های زیستی یا فیلتر های بیولوژیکی داریم .

3
– آبی شفاف ؛ که بی شک برای تولید آن نیاز به فیلتر های مناس
ب مانند فیلتر زیر شنی و فیلتر خارجی و فیلتر های بیولوژیکی داریم ( مثل سرامیک و ذغال فعال یا اکتیو )

4
– تعداد ماهیان موجود در آکواریوم و همچنین اندازه و حجم آن باید حساب شده باشد . اگر تعداد ماهیان نر با توجه به وسعت آکوآریوم ، کم یاکوچک تر از حد استاندارد باشد ؛ ماهیان نر قلمرو خود را افزایش داده و گاهی ممکن است که یک نر کل آکوآریوم را قلمرو خود به حساب آورد و از آن به بعد جنگ های  پایان در مخزن شما آغاز می شود !

5
– از نقطه نظر دکوراسیون ، اگر از ماکروها نگهداری می کنیم ، وجود قلوه سنگ های فراوان و غار های ایجاد شده از روی هم قرار گرفتن آنها یک "باید" است . و همچنین لازم نیست که مخزن خود را با گیاهان آبزی پر کنیم زیرا بی شک ماهیان ما متعجب خواهند شد .

6
– از نقطه نظر تغذیه نیز ضمن ایجاد محیط مناسبی برای رشد جلبکهایی که روی قلوه سنگها رشد می کنند ، می توان از غذاهای گیاهی یا غذا های مخصوص این نوع سیکلید ها استفاده نمود . و نیازی به استفاده از غذا های با پروتئین بالا ( و بد تر از همه دل گوسفند ) نیست.


در طول پرورش نر یک گودال یا غار حفر کرده و تمام سطح آن را تمیز میکند تا برای تخم گذاری آماده کند. بعضی آکواریوم دارها تغییرغیر مطلوبی در آن می دهند یعنی گلدانهایی را در مخزن برای استفاده به عنوان مکان لانه کردن قرار می دهد در این حالت جفت گرفتار یک رفتار تخمریزی کاذب برای دو هفته قبل از اینکه تخم ها گذاشته شوند، می گردد. والدین تخم های چسبیده را در تمام سطوح لانه قرار میدهند که این شامل سقف لانه هم می شود _البته اگر وجود داشته باشد.


باید به یاد داشته باشید طی زمانی که لاروها لانه را ترک میکنند والدین از آنها جدا شوند، چرا که در این زمان مراقبت و نگهداری والدین متوقف شده و احتمال آنکه لاروها توسط آنها خورده شوند بسیار است.

جهت پرورش لاروها و نگهداری آن ph را در 5/7_6 ،درجه حرارت در 29_25 و درجه سختی را در 18_4(سبک تا سنگین) قرار دهید.

میتوان با ماهیانی مانند اوراتوس و بارش ها بخوبی نگاهداری کرد و توانایی سازگاری با ماهیانی از جمله بارب ها و کت فیش ها و دلقک ها سخت پوستان و ماهیان دریاچهای تانکانیکان و ویکتری زیبا را دارا میباشند.


 با تترا کنگو و بلک گوست نگاهداریشان به هیچ وجه توصیه نمیشود.
همه چیز خوار می باشند ولی باید در وعده های غذایی آنها غذای گیاهی مانند اسفناج و کاهو و جلبکها و ... قرار گیرد.در صورت رشد خوب به 15 cm رسیده تشخیص نر وماده کمی سخت می باشد. زیرا که هم نرها دارای دایره های تخم مرغی شکل بر روی باله مخرجی می باشند و هم ماده ها.  می توانند این دایره را نداشته باشند پس میتوان از روی رنگ روشنتر نرها معمولا آبی بنفش با بالهای زیرین قرمز و ماده ها نقرهای سفید یا زرد کمرنگ با دهانی بزرگتر پی به هویت آنها برد 
برای هر نر 4 ماده در نظر گرفته می شود ومادها تخمها و بچه ماهیان خود را در دهان خود مانند اوراتوسها به مدت 14_21 روز نگهداری و مراقبت می کنند.رشد خوبی دارند و به آب کریستالی نیاز دارند.در کوچکی کمی زشت بنظر می آیند ولی اگر تحمل کنید و بزرگشون کنید می بینید که به سیچلیدهای دوست داشتنیتون تبدیل میشه برای غذا از قلب خرد شده به همراه غذاهایی همچون اسفناج استفاده کنید و سعی کنید برای رنگ بهتر از غذاهای مخصوص سیچلیده استفاده کنید  تزیین آکواریوم را با گیاهان طبیعی نمی پسندند و معمولا گیاهان را به طبع طبیعی خود می خورند عاشق جلبکهای روییده بر روی سنگها می باشند....

در تزیین آکواریوم این ماهی بسیار باید دقت کرد این ماهی به آکواریومی باتزئینات سنگی و یا مکانهای حفره دار مانند سایر سیچلایدهای مالاویایی مانند اوراتوس نیاز دارد که اگر این مورد بخوبی رعایت نشود ماهی شما با رسیدن نور به چشمش بعد از مدتی دچار استرس و آماده برای پذیرایی از انواع بیماری ها میشود علاوه بر این به جای بازی برای مانورنیز احتیاج دارد .





  • کلمات کلیدی :
  • عارف ::: سه شنبه 88/2/1::: ساعت 7:39 عصر


    >> بازدیدهای وبلاگ <<
    بازدید امروز: 33
    بازدید دیروز: 5
    کل بازدید :56689

    >> درباره خودم <<
    وبلاگ تخصصی ماهیان اکواریومی
    عارف
    سلام من عارف کریمیان از شهرستان خاتم هستم . این وبلاگ در مورد ماهیان آکواریمی از قبیل تغذیه ؛ تولید مثل و ... جهت راهنمایی شما دوستان ایجاد شده است . دوستان میتوانید در قسمت نظرات سوالات خود را مطرح و حتی با دیگران تبادل اطلاعات کنید . و همین طور در قسمت سوالات به سوالات شما دوستان پاسخ داده می شود . در ضمن سال اصلاح الگوی مصرف را هم به شما تبریک میگم .کم مصرف کردن ملاک نیست درست مصرف کردن ملاک است

    >> پیوندهای روزانه <<

    >>دسته بندی یادداشت ها<<

    >>آرشیو شده ها<<

    >>لوگوی وبلاگ من<<
    وبلاگ تخصصی ماهیان اکواریومی

    >>لوگوی دوستان<<



    >>اشتراک در خبرنامه<<
     


    >>رتبه در گوگل<<

    >>ارتباط با من<<
    در صورت تمایا به درج تبلیغات خود در وبلاگ یا پرسش سوالات خود آی دی زیر را اد یا به آن ایمیل بزنید Pars.Angel@yahoo.com


    >>تبلیغات وبلاگ<<