سورم - وبلاگ تخصصی ماهیان اکواریومی
سفارش تبلیغ
صبا ویژن
از خدا بترس هر چند ترسى اندک بود ، و میان خود و خدا پرده‏اى بنه هر چند تنک بود . [نهج البلاغه]
وبلاگ تخصصی ماهیان اکواریومی
 

 


سورم یکی از زیباترین گونه های ماهی های آب شیرین است که زادگاه اصلی او کشورهای سنگاپور ، مالزی و عمدتا شرق آسیا است . وگونه های مختلفی دارد از جمله سورم زردو سبز وخاکستری

کار نگهداری این ماهی بسیار ساده است . این ماهی در دمای 28 درجه ی سانتی گراد به خوبی رشد و نمو میکند و بهترین غذا برای این ماهی حشرات هستند که میتوانند بیشترین نقش را در کار تکثیر و پرورش این ماهی ایفا کنند . همچنین میتوان از غذاهای خشک ویا دل گاو یا گوسفند همراه با مقداری برگ کاهو و اسفناج برای تغذیه ی این ماهی استفاده کرد .
 برای تکثیر این ماهی ابتدا باید 5 یا 6 جفت سورم را درون یک آکواریوم نسبتا بزرگی که از قبل آماده کرده اید بیندازید و آنها را خوب و به طور متوسط روزی 4 یا 5 بار آنها را با غذاهایی که در بالا گفته شد تغذیه کنید تا آنها به خوبی رشد کنند . بعد از گذشت چند وقت شما مشاهده میکنید که حرکات عجیب آنها آغاز می شود و با سرعت به طرف یکدیگر رفته و به هم ضربه میزنند و این ضربه ها مثل آن است که دارند با هم میجنگند ولی این طور نیست و آنها میخواهند انتخاب جفت نمایند . در بعضی مواقع در هنگام انتخاب جفت امکان دارد دو ماهی نر باهم به نزاع و جنگ بپردازند و سرانجام هرکدام از آنها که موفق شد، با ماهی ماده ای که بر سر آن نبرد می کردند ازدواج می کند . هرگاه در آکواریوم مشاهده کردید که دو ماهی نر و ماده دائم در کنار هم هستند و باهم حرکت میکنند بدانید که آنها با هم جفت خورده اند و باید آنها را به آکواریوم دیگری منتقل کنید . چنانچه دیر مشاهده کنید که ماهیها باهم جفت خورده اند ، ماهیها در همان آکواریوم مکانی را برای تخم کردن انتخاب کرده و تخم میکنند و بعد از چند ساعت که از تخمها مواظبت کردند ، دیگر توانایی این کار را نداشته و تخمها توسط ماهیهای دیگر خورده میشوند . پس باید دقت کنید که سریع از جفت شدن آنها با هم مطلع شوید . اگر قبل از تخم ریزی آنها در آکواریوم متوجه شدید که آنها جفت شده اند آنها را به آکواریومی که از قبل منتقل کرده اید بیندازید و یک تکه سنگ متوسط ( بهتر است از جنس مرمر باشد ) به طور عمود بر دیواره ی آکواریوم تکیه دهید . سعی کنید کلا برای آکواریوم ماهی های سورم در هر اندازه که باشند از شن استفاده نکنید چون شن در ماهی های سورم باعث بیماری انگل میشود
بعد از چند روز مشاهده میکنید که ماهی های جفت به طرف تکه سنگ رفته و با لرزشهای خاص خود و یا با لب و دهان خود سطح سنگ را تمیز میکنند تا برای تخم ریزی آماده شود. بعد از مشاهده ی این حرکات حدود 14 ساعت بعد سورم ها شروع به تخم ریزی میکنند و تا 16 ساعت تخم ریزی آنها ادامه خواهد داشت . باید دقت کنید که هرئقت تخم ریزی به اتمام رسید سنگ تخم را از داخل آکواریوم برداشته و به آکواریوم دیگری منتقل کنید . ( چنانچه این کار را نکنید تخمها توسط والدین خورده می شوند ) . سنگ تخمها را به آکواریومی منتقل کنید که دمای آن 30 درجه ی سانتیگراد باشد و سختی آن بسیار پایین باشد و برای این کار باید آب را سبک کرد . برای این کار باید آب آن آکواریوم را قبل از آنکه به داخل آن بریزید بجوشانید و بگذارید تا سرد شود سپس به داخل آکواریوم بریزید و مقداری نمکک بدون ید به آن اظافه کنید تا املاح آب را بگیرد . سپس سنگ تخمها را داخل آب قرار داده و مقداری داروی متیلن بلو به آب اظافه کنید به طوری که رنگ آب آبی پر رنگ شود و یک سنگ هوا در مقابل تخمها قرار داده به طوری که به تخمها آسیب نرساند .

اگر تمام کارهای گفته شده را به خوبی انجام دهید تخمها ظرف مدت 36 ساعت تبدیل به لارو میشوند . رنگ اصلی تخمها قهوه ای است و اگر مشاهده کردید که به رنگ سفید تبدیل شده اند بدانید که تخمها قارچ گرفته و خراب شده اند .


بعد از درآمدن تخمها لاروها تا سه روز احتیاج به غذا ندارند چون از کیسه ی زرده زیر شکمشان تغذیه می کنند و بعد از سه روز باید روزی 5 قاشق آب کاهو و آب اسفناج به مدت سه روز به آنها بدهید و یک فیلتر لگنی مناسب در آب قرار دهید تا هم آشغالهای آب را جمع کند و هم نگزارد روی آب چربی ببندد . بعد از این کارها هر روز آب کاهو و آب اسفناج به مقدار کم و تخم میگوی نمکی به مقدار کم هم به آنها بدهید و بعد از سه روز فقط آنها را با تخم میگوی نمکی تغذیه کنید .


بعد از یک ماه آنها را میتوانید به بازار عرضه کنید تشخیس جنسیت به این صورت است که ماهی نر بر روی گونه هایش دارای نقش و نگار است ودیگر مشخصه ها مثل سایر گونه های سیکلید ها است.




  • کلمات کلیدی :
  • عارف ::: سه شنبه 88/2/1::: ساعت 8:0 عصر


    >> بازدیدهای وبلاگ <<
    بازدید امروز: 0
    بازدید دیروز: 2
    کل بازدید :55978

    >> درباره خودم <<
    وبلاگ تخصصی ماهیان اکواریومی
    عارف
    سلام من عارف کریمیان از شهرستان خاتم هستم . این وبلاگ در مورد ماهیان آکواریمی از قبیل تغذیه ؛ تولید مثل و ... جهت راهنمایی شما دوستان ایجاد شده است . دوستان میتوانید در قسمت نظرات سوالات خود را مطرح و حتی با دیگران تبادل اطلاعات کنید . و همین طور در قسمت سوالات به سوالات شما دوستان پاسخ داده می شود . در ضمن سال اصلاح الگوی مصرف را هم به شما تبریک میگم .کم مصرف کردن ملاک نیست درست مصرف کردن ملاک است

    >> پیوندهای روزانه <<

    >>دسته بندی یادداشت ها<<

    >>آرشیو شده ها<<

    >>لوگوی وبلاگ من<<
    وبلاگ تخصصی ماهیان اکواریومی

    >>لوگوی دوستان<<



    >>اشتراک در خبرنامه<<
     


    >>رتبه در گوگل<<

    >>ارتباط با من<<
    در صورت تمایا به درج تبلیغات خود در وبلاگ یا پرسش سوالات خود آی دی زیر را اد یا به آن ایمیل بزنید Pars.Angel@yahoo.com


    >>تبلیغات وبلاگ<<